Vestkystfestivalen

Store konserter og artistene på disse

Det spilles mange konserter hvert år, men bare et fåtall av disse blir legendariske. De mest legendariske konsertene er gjerne de som samler mange store stjerner på ett og samme sted.

Live Aid

festivalDen aller største konserten gjennom tidene var nok Live Aid. Dette arrangementet samlet store stjerner på Wembley Stadion i London og på John F. Kennedy Stadion i Philadelphia i USA. Konserten ble sendt direkte på TV i 100 land, inkludert Norge, og var den største satellittoverførte TV-sendingen noensinne. Nesten alle de store musikknavnene i 1985 var med på konserten, inkludert Status Quo, Ultravox, The Rolling Stones, Spandau Ballet, Sting, Bryan Ferry, Dire Straits, U2, Queen, David Bowie, Elton John, Duran Duran, Led Zeppelin, Bob Dylan og selvfølgelig The Boomtown Rats. Phil Collins opptrådte til og med på begge konsertene. Han spilte først i London, og fløy deretter til USA med Concorde-fly for å delta på konserten der.

Den første store konserten

Woodstock er en legendarisk konsert som folk fortsatt snakker om. Dette er en av de første store konsertene som ble holdt. Omtrent 500 000 mennesker samlet seg i tre dager for å høre på musikk. Mange artister spilte på konserten, en av dem var Jimi Hendrix. Han regnes fortsatt som en av tidenes største stilskapere innen rocken, og gitarteknikken hans inspirerer også dagens musikere og andre kreative sjeler.Han er så stor at han til og med har blitt til en spilleautomat! Etter sin opptreden på Woodstock, ble han nærmest et ikon. Han er opptatt i Rockens æresgalleri (1992), UK Music Hall of Fame (2005), og han har en stjerne på Hollywood Walk of Fame.

Live 8

Live 8 besto av mange konserter i flere land. Hovedarrangementet var 2. juli 2005, med ni konserter samtidig i G8-landene. Blant bandene som spilte, var Pink Floyd, Coldplay og Dido. A-ha spilte på konserten i Berlin.

posted by Kayley Hegmann in musikk and have Comments Off on Store konserter og artistene på disse